Luda, Smrt, Ljubavnica, Svijet…

Samo su neke od 78 karata u špilu, a čega drugoga nego dobro znanoga nam tarota. Nađemo li se pred nekim nepremostivim ljubavnim, financijskim ili inim problemom mnogi od nas će, u nedostatku rješenja, posegnuti upravo za ovom vještinom proricanja. Sve što u tom slučaju trebamo pronaći je dobrog i iskusnog tarot majstora, malčice se koncentrirati i postaviti pitanje koje nas muči. Sve drugo tarot će nam reći sam.

Ova drevna vještina proricanja temelji se na iščitavanju otvorenih karata. Preporuku otvaranja, već prema problemu i pitanju koje vas muči, uputit će vam osoba koja vam čita karte. Tarot se tako može čitati počevši od najjednostavnijeg otvaranja sa 3 karte koje će vam ponuditi odgovor na postavljeno pitanje tumačeći prošlost, sadašnjost i budućnost pa do otvaranja s 5 ili više karata te u konačnici čak 10, otvaranja poznata pod nazivom Keltski križ s nešto dugoročnijim i cjelovitijim osvrtom. Ono što za kvalitetno čitanje tarota jest presudno, znanja su, iskustva, ali i psihološke i duhovne vještine tarot majstora koji će se s vama baš na toj, duhovno-psihološkoj razini, biti u stanju potpuno povezati te vam tako pružiti najbolju moguću interpretaciju značenja, slika i simbola tarot karata koje će vam se otvoriti.

Da ne biste pomislili da vas nagovaramo na bacanje novca na nešto što vaš problem neće niti pomaknuti s mjesta, jer činjenica jest da se veliki broj onih koji s ovom vještinom nikakve veze nemaju, na njoj pokušavaju obogatiti, provjerite prije no što se na tarot čitanje odlučite kome se obraćate. Iskustva iz prve ruke, reputacija koju pojedini majstor ima među korisnicama ili čak na forumima možda je najbolji pokazatelj onoga što od tarota možete očekivati. Jer uzalud vam i ako vam se karte, s obzirom na postavljeno pitanje, doista dobro otvore ako vam ih netko neće znati ispravno protumačiti.